Trainers

40 trainers in Nederland en Vlaanderen
Noord-brabant
Take a Break mindfulness
Maatschappelijk werker en agoog vanuit achtergrond, nu gepassioneerd mindfulnesstrainer. Ik ken de donkere kant van het leven, leef met psychische problematiek. Maar mindfulness maakt dat ik beter voor mijzelf kan zorgen en niet constant wordt meegezogen in die kolk van negativiteit.
Ik geef mbsr trainingen, individuele en duo trajecten, in company, coaching, en vanaf december ook aan jongeren mindfulnesstraining (na afronding van ‘aandacht werkt’ Eline Snel).
Ik werk in omgeving Eindhoven/ Helmond.

vmbn
Inzichtzijn
Mijn naam is Loïs en ik ben mindfulnesstrainer bij Inzichtzijn in Tilburg.
vmbn
Mindfulness Centrum Eindhoven
Mijn naam is Paul van Gemert. Ik ben werkzaam als psychosociaal therapeut in mijn praktijk in Eindhoven. Tevens ben ik mindfulness trainer en compassietrainer. Ik ben verbonden aan het Mindfulness Centrum Eindhoven waar ik mindfulness- en compassie trainingen begeleid. Sinds kort ben ik ook verbonden aan het Centrum voor Mindfulness (CVM-Amsterdam) waarvoor ik mindfulness training in het Engels begeleid.
Ik ben 63 jaar, getrouwd, vader van 3 volwassen kinderen en trotse opa van 3 prachtige kleindochters. Ik doe aan hardlopen, lees graag en verdiep mij in de boeddhistische psychologie middels zelfstudie.
Ik pluk dagelijks de vruchten van mindfulness beoefening. Laat ik er een paar benoemen. Zo raakte ik er door de training mee bekend dat ik op een speelse manier de aandacht kan reguleren. Het besef dat ik een keuze heb om mijn aandacht te richten, bijvoorbeeld naar het positieve, naar het ‘lichte’ in het leven in plaats van het donkere, het negatieve, vergroot mijn vrijheid.
Een belangrijke pijler in mindfulnesstraining is het ontwikkelen van opmerkzaamheid of oplettendheid. Het trainen en cultiveren daarvan heeft voor mij een beschermende werking in mijn dagelijks leven. Als een soort poortwachter. Het besef dat ik opmerkzaam kan zijn op mijn gedachten en ze kan ‘zien’ als louter ‘mentale verschijnselen’, helpt mij om soms een beetje afstand te kunnen nemen van de ‘verhalen’ in mijn hoofd. Het helpt mij ook om gemakkelijker om te gaan met emoties, ze ‘gijzelen’ me niet meer.
Natuurlijk ben ook ik niet de hele dag mindful. Het blijft vallen, opstaan en steeds weer opnieuw beginnen. De ervaring leert wel dat door mindfulness te cultiveren en te integreren in het dagelijks leven je beter in staat bent om af te stemmen met wat heilzaam is om te doen, meer verbonden te zijn met het leven zoáls het loopt. Het helpt om minder bezig te zijn met hoe het leven zou móeten lopen. Want dan zijn we druk, raken vermoeid en ervaren te veel stress.
Als mindfulness trainer voel ik mij als een vis in het water. Het voelt als een voorrecht om ook jou kennis te laten maken met mindfulness beoefening en dat ik even met je mee mag lopen op jouw pad naar een leven met meer mindfulness.

vmbn
Skip to content