Trainers

40 trainers in Nederland en Vlaanderen
Noord-holland
Innerpeace
Ik coach en train mensen die zich in een bewustwordings- / veranderproces bevinden. De afgelopen jaren heb ik verschillende mensen begeleid onder andere met stress/spanningsklachten, zoekend naar balans tussen privé en werk en justitiabelen die een nieuwe start willen maken.

Door mijn kennis, ervaring, enthousiasme en inlevingsvermogen kan ik met mensen van verschillende achtergronden stappen zetten in hun proces om hun doel te bereiken.

Mijn uitgangspunt is persoonlijke aandacht, oplossingsgericht werken, praktisch, persoonlijke groei / ontwikkeling en bewustwording.

Voor meer informatie: [email protected] of bel naar: 06 21 50 77 82.

vmbn
Werkzaam binnen de GGZ als gz-psycholoog, mindfulnesstrainer en compassietrainer
vmbn
charlotte gmelig meijling | coaching training mindfulness
Psychosociaal counselor, Mindfulness trainer vanaf 2013, Compassie trainer
vmbn
Christel Zwemmer, Outdoor Lifecoach, Mindfulness- & Mindful Zelfcompassietrainer, yogadocent
Mijn naam is Christel Zwemmer. Als gecertificeerd trainer en coach verzorg ik Mindfulness & Mindful Zelfcompassie trainingen, yoga en coaching in de natuur. In april 2014 ben ik gestart met mijn coachingspraktijk. Ik begeleid vanuit passie mensen, die door welke situatie of omstandigheid dan ook uit balans zijn geraakt. Vanuit respect, rust en compassie voor mens en natuur begeleid ik mensen in het herstellen van balans tussen draagkracht en draaglast. Door het voorhouden van de natuur als spiegel, maak ik de vertaalslag voor je van wat er in het hier en nu wel is, in plaats van wat er niet is.

Eind 2016 ben ik getroffen door borstkanker. Hierdoor heeft het jaar 2017 voor mij in het teken van ziek zijn en herstel gestaan. Met compassievolle zelfzorg heb ik weer balans in mijn leven en weet ik als geen ander hoe belangrijk Mindfulness, (zelf)compassie, liefdevolle begeleiding en de helende kracht van de natuur is.

De afgelopen tien jaar ben ik via scholing gecertificeerd tot Outdoor Lifecoach, Mindfulness en Mindful Zelfcompassie trainer. Daarnaast heb ik diverse bijscholing genoten zoals: NLP Practioner- en Masteropleidingen, systemisch werken, Energetisch Lichaamswerk, Mindfulness voor ouderen, vitaliteitscoaching en yoga docentenopleidingen: Restorative Yoga, Yin Yoga, iRest Yoga Nidra.

vmbn
Christine van de Craats Buitencoaching
nader in te vullen
vmbn
Henny Lemstra, coaching & mindfulness
Ervaar jij (te) veel stress en wil je meer rust ervaren? Pieker je veel of wil je anders omgaan met stress-gevende situaties? Heb jij soms moeite om je te concentreren, slaap je niet goed of wil je je over het algemeen meer tevreden en gelukkig voelen? Wellicht is mindfulness dan iets voor jou.

Als je stress of (te) veel drukte ervaart schakel je over op de automatische piloot. Dat helpt vaak niet. In tegendeel hierdoor nemen de drukte, de stress en de bijbehorende emoties en gedachten juist toe. Met mindfulness leer je stil te staan bij jouw gevoelens en gedachten en word je je bewust van automatische patronen en jouw manier van reageren. Hierdoor kun je de automatische piloot doorbreken en op een andere manier omgaan met stress en (te)veel drukte.

Mindfulness is geen hocuspocus of zweverig gedoe. Mindfulness wordt vaak vertaald als "opmerkzaamheid". Mindfulness is zonder oordeel, met open en milde aandacht kijken naar dit moment, en aandacht geven naar alles wat zich nu voordoet.

Wat is mindfulness dan precies? Dat is minder gemakkelijk uit te leggen, want mindfulness is behalve "met aandacht" vooral ook voor iedereen verschillend. Dat is voor mij het mooiste moment in de laatste les van de 8 weekste training : als de deelnemers aangeven wat ze hebben geleerd en wat ze meenemen.
8 weken lang dezelfde stof tot zich genomen, 8 weken lang op dezelfde manier geleerd en toch allemaal iets anders geleerd. Precies dat wat zij nodig hadden bleek in de training te zitten.

Wat leer je dan? Je leert je aandacht richten, op jezelf om precies te zijn. En dan niet alleen opmerken wat er zo goed gaat, maar vooral om op te merken wat er niet zo goed gaat, wat aandacht verdiend. En daar dan naar kunnen kijken zonder in paniek te raken of weg te willen kijken. Je patronen zien : "oh ja dat is wat ik altijd doe" en dan toch trots op jezelf zijn. Je stresspatronen in kaart brengen en leren dit helpt mij om (meer) rust te vinden. Meditaties en tools aangereikt krijgen om de rest van je leven mee te blijven oefenen zodat je jezelf steeds beter leert kennen. Maar ook kunt blijven lachen om jezelf als je het allemaal een beetje vergeet en weer in je valkuil valt.

Voor wie is een mindfulness training geschikt? Nou voor iedereen, maar meestal starten deelnemers omdat:
- ze teveel stress ervaren
- ze meer van het leven willen genieten
- ze zichzelf beter willen leren kennen
- ze niet meer willen piekeren
- ze meer vanuit rust willen leven
- ze een zware periode willen afsluiten en opnieuw willen beginnen

Een mindfulness training kun je zowel in groepsverband als individueel volgen.

vmbn
JHCoaching
Mindfulness is één van mijn grootste passies. Vandaar ook de naam van mijn website: passie4mindfulness.nl. Ik heb veel ervaring in het trainen van mensen met diverse achtergronden. Zeer boeiend vind ik het om mensen bewustzijn bij te brengen en ze te leren dat het ook anders kan. Hoe leef je leven? Hoe doe jij dat?
vmbn
bundelt | mindfulness en producties
Mijn naam is Jolien Posthumus, eigenaar Bundelt | mindfulness en producties en mede-eigenaar van Mindful Fundament.

Ik ben werkzaam als hoogste graad mindfulnesstrainer en producent. Mijn passie ligt bij het bundelen van cultuur, welzijn, inclusie en diversiteit. Naast het geven van mindfulness training (groepen en individueel) in Haarlem, werk ik actief rondom Mindfulness in het Museum en Mindfulness in Superdiversiteit.


Mindfulness is een vaardigheid die bij kan dragen aan het welbevinden van íédereen, ongeacht kleur, leeftijd, gender of het gezin waar jij in opgroeide. Daarnaast kan de vaardigheid van mindfulness ons helpen in de veranderende samenleving, je krijgt tools aangereikt om in het dagelijks leven die mindvolle houding toe te passen.

“Ik zet mij in voor de integratie van mindfulness in onze samenleving. De ander ontmoeten is jezelf beter leren kennen”.


vmbn
vvm

karinhoens.nu
You can’t stop the waves, but you can learn to surf. Ofwel: als je anders wil omgaan met de uitdagingen in het leven, leer dan meebewegen’. De vrijheid die dat geeft, gun ik iedereen. Mindfulness noem ik liever mind- én bodyfulness. ‘Je hebt nu eenmaal een lichaam en een geest, dus maak er gebruik van. Als je ze op de juiste manier inzet, heb je veel meer energie, potentieel en impact’.Sinds 2013 ben ik categorie 1 gecertificeerd mindfulnesstrainer. Mijn lessen zijn eenvoudig, concreet en persoonlijk als jou dat helpt. Ik geef 1-op-1 mindfulnesstrainingen in mijn praktijk in Amsterdam, trainingen voor organisaties op locatie én ik maak graag online trainingen voor organisaties op maat. In 2020 deed ik dat met heel veel plezier voor Flow Magazine.


Flow Magazine zegt over haar: ‘We vinden dat Karin het zo goed begrijpt: dat sommige dingen zo makkelijk klinken, maar niet altijd zijn’.

vmbn
Leefmindful
Mijn naam is Marlies Helman, mindfulness- en compassie trainer en werkzaam als mindful wandelcoach.

Toen ik 15 jaar geleden in aanraking kwam met het MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) programma van Jon Kabat-Zinn, wist ik niet dat de impact op mijn leven zo groot zou worden.
Ik ben bevriend geraakt met mijn interne criticus (en in die relatie lachen we wat af), pieker niet meer ( ja... je leest het goed) en kan beter loslaten. En dat gun ik jou ook!

In de training leer je door middel van mediteren en afgeleide oefeningen die je heel gemakkelijk in het leven kunt integreren, dat het mogelijk is om negatieve stress tijdig te herkennen en te reduceren, en positieve stress te omarmen. Dit zorgt voor een meer ontspanning houding naar alles wat het leven te bieden heeft. De vaardigheden die je leert gaan nog verder. Het zorgt voor een meer accepterende houding naar jezelf en je omgeving. Je voelt je meer in verbinding met anderen, voelt beter waar je behoefte ligt en wat je wilt. Door deze tools ervaar je meer kwaliteit van leven, ongeacht hoe je situatie ook is.
Dat is misschien wel het mooiste cadeau wat deze training ons kan geven.
Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

vmbn
Peaceofmindfulness
Hi, ik ben al meer dan 10 jaar mindfulness beoefenaar en gecertificeerd trainer. Verder ben ik business coach en help ik kleine ondernemers graag op weg.
Mijn website is in de maak!
Harte groet, Pasquale

vmbn
Collaborative Motion
Oprichter van Collaborative Motion en Queer Somatics.
IAYT-gecertificeerd Yoga therapeut.
Lichaamsgerichte coach
Trainer - o.a Mindfulness en Compassie

vmbn
De Kracht van Compassie
Ik deed de opleiding voor compassietrainer MBCL bij Frits Koster en Erik van den Brink. In hun beide registers sta ik ingeschreven als register A geregistreerd compassie trainer en register B geregistreerd compassietrainer.
Ik deed de opleiding tot Interpersoonlijke mindfulness trainer (IPM). Dit is de basis voor de training ‘Beter communiceren’.
In het leven geraakt door mogelijkheden en onmogelijk-heden, het ervaren van kwetsbaarheid, van heelwording, van liefde en vrede, deel ik als trainer de ook zelf-ervaren steun en inzichten van verschillende tradities bij De Kracht van Compassie.
Het is een rijkdom mensen hierin te ontmoeten.
Om samen dit pad te gaan van bewustwording, heling en meer liefdevol en met acceptatie te leven.

vmbn
Skip to content